Apie Kokteilį
Whiskey Sour yra klasikinis kokteilis, gaminamas iš viskio, citrinų sulčių ir cukraus. Manoma, kad šis gėrimas atsirado XIX a. Anglijoje ir greitai išpopuliarėjo Jungtinėse Amerikos Valstijose. Iš pradžių gėrimas buvo gaminamas su brendžiu, tačiau XIX a. pabaigoje pirmenybė buvo suteikta viskiui. Whiskey Sour greitai išpopuliarėjo JAV ir buvo mėgstamas daugelio žymių žmonių, įskaitant Marką Tveną ir Ernestą Hemingvėjų, gėrimas.
Ingridientai
60 ml. Viskis
30 ml. Citrinos sulčių
30 ml. Cukraus sirupo
10 ml. Kiaušinio baltymas (nebūtina)
Citrinos skiltelės papuošimui
Gaminimo instrukcija
Sudėkite visus ingredientus į rankinį kokteilių plaktuvą su ledu.
Energingai kratykite, kol kokteilis gerai atšals.
Nukoškite kokteilį į atšaldytą viskinę taurę ant šviežio ledo.
Papuoškite citrinos skiltele.