Apie Kokteilį
Margarita yra klasikinis meksikietiškas kokteilis, išrastas 1940-aisiais. Jis gaminamas iš tekilos, laimo sulčių ir apelsinų likerio ir paprastai patiekiamas margaritos taurėje su druskos apvadu. Margarita yra populiarus gėrimas tarp tekilos mėgėjų ir vakarėlių lankytojų, garsėjantis saldžiu ir aštriu skoniu.
Ingridientai
40 ml. Baltos tekilos
20 ml. Žaliųjų citrinų sulčių
20 ml. Apelsinų likerio (pvz., Cointreau arba triple sec)
Druskos stiklinės krašteliui (nebūtina)
Laimo griežinėlis papuošimui
Gaminimo instrukcija
Druskuotas taurės kraštelis (nebūtina):
Jei norite, atšaldytą margaritos stiklinę paruoškite su druska:
Įpjaukite laimo skiltelę, jog iš jos būtų galima lengvai spustelėjus gauti sultis.
Glauskite prapjautą laimo pusę prie kokteilio stiklinės krašto ir sukite ratu, kol bus akivaizdžiai matomos sultys ant stiklinės kraštelio.
Pasiberkite druskos į lėkštutę. Į lėkštę su druska įdėkite apverstą margaritos taurę, taip kad druska apsemtu suvilgytą kokteilio kraštines dalį.
Kokteilis:
Sudėkite visus ingredientus į rankinį kokteilio plaktuvą su ledu.
Kokteilį Suplakite, kol bus gerai atšaldytas.
Košeklio pagalba perpilkite kokteilį į paruoštą margaritos stiklinę.
Papuoškite kokteilį laimo griežinėliu.