Apie Kokteilį
Mai Tai yra populiarus paplūdimių lankytojų ir kokteilių mėgėjų gėrimas. Jis puikiai tinka gurkšnoti karštą dieną arba mėgautis vakarėlyje. Mai Tai taip pat populiarus tarp tiki barų entuziastų.
Teigiama, kad Mai Tai 1944 m. išrado populiaraus tiki baro Ouklande, Kalifornijoje, savininkas Victoras Julesas Bergeronas. Mai Tai buvo rodomas 1961 m. Elvio Preslio filme "Mėlynieji Havajai", o tai dar labiau padidino jo populiarumą. Dabar Mai Tai yra vienas ikoniškiausių kokteilių pasaulyje, kuriuo mėgaujasi žmonės visame pasaulyje.
Ingridientai
30 ml. Balto romo
30 ml. Tamsaus romo
15 ml. Apelsinų likerio (pvz., Cointreau arba triple sec)
15 ml. Žaliųjų citrinų sulčių
10 ml. Migdolų sirupo
15 ml. Ananasų sulčių
Ananaso skiltelė ir apelsino griežinėlis papuošimui
Gaminimo instrukcija
Sudėkite visus ingredientus į rankinį kokteilinių plaktuvą su ledu.
Plakite kokteilį, kol bus gerai atšaldytas.
Kokteilį perpilkite su koštuvu į taurę su grūstu ledu.
Papuoškite ananaso skiltele ir apelsino griežinėliu.