Apie Kokteilį
Aperol Spritz kilmė siejama su Veneto regionu Italijoje. Manoma, kad jis buvo išrastas 19-ojo amžiaus pabaigoje, kai britų kariškiai, dislokuoti Venecijoje, ieškojo būdų, kaip atvėsti karštomis vasaros dienomis. Jie atrado, kad prosecco, sumaišytas su Aperol ir šprotu, yra puikus būdas atsigaivinti. Spėjama, kad žodis "spritz" kilo iš vokiečių kalbos žodžio "spritzen", kuris reiškia "purkšti". Tai gali būti dėl to, kad britų kariškiai į savo kokteilius įpildavo gazuotą vandenį, kad jį atskiestų ir padarytų gaivesnį. Aperol Spritz greitai išpopuliarėjo Veneto regione ir netrukus tapo populiariu gėrimu visame pasaulyje. Šiandien jis yra vienas populiariausių kokteilių pasaulyje.
Ingridientai
60 ml. Aperol
90 ml. Prosecco
10ml. Gaz. Vanduo
Apelsino griežinėlis papuošimui
Gaminimo instrukcija
Į raudono vyno stiklinę su ledu supilkite - Aperol, prosecco ir gaz. vandenį. Būtinai tai atlikite eilės tvarka.
Papuoškite apelsino skiltele.
Išmaišykite arba duokite svečiui išsimaišyti pačiam.